SWESWE

Historia

Området hårrestaurering är en dynamisk specialitet som innebär avancerad teknik som gör det möjligt för kirurgen att uppnå en mer estetiskt tilltalande resultat. Håravfall har varit ett orolighets sak för människor sedan historiens gryning, framgår i ett recept för att återställa hår som ingick i 1500 B C. Ebers papyrus i det gamla Egypten.


Framgången för den moderna hårtransplantation beror på ett fenomen som först beskrevs 1957 av Orentreich som donator dominans. Med detta fenomen, hår tas från den permanenta håret bärande kant Patienter med androgen alopeci (donator området) och Överfört till icke-hår-bärande områden i hårbotten (mottagarens område), fortsätter att växa i sin nya plats.


Historien om detta område sammanfattas nedan

1804 - Baromio hårtransplantationer på olika områder på håriga djur

1822 – J. Dieffenbach utför autotransplantation av håret i huden

1939 - Okuda använder 2- 4 mm punch transplantat för restaurering av alopeci

1943 - Tamura enda hår ympkvistar genom injektion implantat för restaurering av huden överliggande venus pubis i den kvinnliga

1959 - Orentreich använder auto hår bärande transplantat för korrigering av manligt håravfall

1980’talet - Limmer använder mikroskop för att skapa små 1 till 5 hår ympkvistar nål in i slitsar.

1992 - Uebel utför excision av en linjär givare remsa

1994 – Limmer skördar använder single-band stereomicroscopic dissekering av enskilda follikulära enheter, är det känt idag som remsan FUT förfarandet.

1994 - Unger skapar begränsningar av givarstället genom avgränsar vena saphena skörd givarområde

1995 - Woods skördar enskilda follikulära enheter som använder rundst stansar (1 mm) meden acceptabel estetiskt utseende och låg transection hastighet

1997- Bernstein och Rassman beskriver sin teknik är hårsäcksgrupper transplantation,bidragande termen "hårsäcksgrupper" nomenklatur

2002 - Rassman och Bernstein FUE beskriva som en kirurgisk teknik i medicinsk litteratur


Hår

Varierar mellan olika etniska grupper och single hårsäckar mellan individer. Den har två separata strukturer: follikeln inbäddad i huden och hårstrået som är synligt på kroppsytan. Dessutom finns det olika hårtyper.


Majoriteten av hårstråna ur hårbotten samt enstaka-4 hår grupperingar. De grupperingar är de synliga ytliga delen av hårsäcksgrupper (FU) och består i allmänhet av 03:59 terminal hårsäckar och en vellus follikelstimulerande.

hair

Hårets riktning skiljer enligt den till den del av hårbotten där den växer. Både inriktning och vinkeln på snitt och den måste skräddarsys för att vara konsekvent med riktningen av hårbotten hår i ett visst område.


Hårets livscykel

Hårsäcken är en dynamisk organ vars verksamhet kräver den cykliska förnyelsen och monteringen av icke-permanenta delar av hårsäcken under varje livscykel.

Normalt mängd av nya hårbotten av hårets bildning är lika med beloppet som har blivit utgjutet, och därför upprätthålls en konsekvent täcker.

Livscykeln av hårsäcken genomgår tre huvudfaser: en aktiv tillväxt (anagen) fasen: en regressions (Catagnu) och en vilande fas (telogen) fas. Nyligen har två ytterligare steg i den follikulära livscykeln identifierats: frigörfasen (exogen) och släpa tidsfasen (kenogen). Dessutom är det den typen av follikeln och dess fysiska plats som bestäms längden på var och en av den follikulära fasen skall vara.


Hårrubbningar

Sjukdomar som orsakar håravfall är kategoriserade efter två viktiga faktorer: spridning eller lokalisering av håravfall och förekomsten av ett oskadat follikeln eller dess förstörelse och ersättning med ett ärr. Generella faktorer av håravfall området är omedelbar inflammation, genetik, miljö och hormoner.

hair

Håravfall har tre viktiga anledningar som involverar hårsäcken densitet, hårsäcken storlek och hårtillväxtcykeln varaktighet


Androgener

Paradoxalt androgener har olika effekter på mänskliga hårsäckar på dem betingade på plats på kroppen. Testosteron är det huvudsakliga cirkulerande androgen i män som när den är reducerad till dihydrotestosteron (DHT) av en 5α-reduktasenzymet, binder till androgenreceptorn som är. I hårsäckar, 5a-reduktas, androgenreceptorer (AR) och AR samaktivatorer kan reglera androgenkänslighet. Av skalpen är 5α-reduktas och androgena receptorer ökat.


Ärftligt håravfall eller manligt håravfall (MPHL)

AGA, även känd som MPHL, är den vanligaste orsaken till håravfall och drabbar upp till 70% av män i mitten av vuxenlivet. MPHL sker i närvaro av androgener av genetiskt känsliga individer. Nyligen Ökade nivåer av prostaglandin D2 i hårsäckarna har varit en av de stora föreslagna orsaker till MPHL.

Den kännetecknar follikulär miniatyrisering av MPHL varvid varaktighet aktiva tillväxtfasen minskar 2-6 år till ett par månader, och vilande stadiet är relativt ängs. Nya generationer av håret blir därmed kortare, finare och ljusare i färgen och vanligtvis mindre att dölja hårbotten. Övergången kan ske gradvis eller kan komma i vågor; Men kursen och omfattning MPHL är oförutsägbara.

I den manliga sidan börjar mönster med bi-temporal recession generellt här, samt genom vertex skallighet och mid-frontal håravfall, tillåter lagring av terminal hårsäckar i hårbotten occipital regionen. Det mest använda till grad MPHL system är Hamilton-Norwood Scale.


hair

Om hårtransplantatuon / Läkarvård

Läkarvård

För närvarande är minoxidil och finasterid de enda behandlingarna som är godkända av FDA för MPHL...


Om hårtransplantatuon / FUE Hårtransplantation

FUE Hårtransplantation

Hår kirurgi tekniker inkluderar hårbotten minskning kirurgi; band skörd (FUT); och follikulär extraktion (FUE).....


Om hårtransplantatuon / Postoperativa instruktioner

Postoperativa instruktioner

Vår tidsplan för att följa efter operationen. Läs noga och följ ut våra indikationer...


Om hårtransplantatuon / Hårtransplantation ordförråd

Hårtransplantation ordförråd

Oavsett din utbildningsnivå eller din ålder, kommer Asmed ordförråd hjälper dig att behärska vokabulär som är nödvändig att förstå området hårtransplantation...


Om hårtransplantatuon / Kostnad

Hårtransplantation kostnad

Hår restaurering är en komplex procedur som är knuten ett antal element...


Om hårtransplantatuon / Turkiet

Hårtransplantation i Turkiet

Turkiet är en republik med en demokratisk regim. Dess unika och strategiska geografiska läge är vid korsningen av två kontinenter, Europa och Asien..